Toevoegen Aan Favorieten

Krokante kip cordonbleu vol van smaak

Door ReceptenPlaats op 2 Maart 2019
Dit recept is 164x Bekeken 0 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
2 Grote Kipfilets
4 Plakken Kaas
4 Plakken Ham
2 Theelepels Paprikapoeder
2 Theelepels Kipkruiden
Peper en Zout
1 Ei
Bloem
Paneermeel
5 Eetlepels Olijfolie

Hoeveelheid
Voor 2/3 Personen

Bereidingstijd
± 30 Minuten

Categorie
Bijgerechten
Hapjes

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 Graden.

Stap 2: Snijd de grote kipfilet voorzichtig open zodat je hem kan dubbelvouwen. Leg deze op een stuk plastic folie, en leg daarboven ook een laagje plastic folie. Sla dan voorzichtig met een stevige pan of een deegroller de kipfilet een beetje plat. Doe dit bij allebei de kipfilets.

Stap 3: Nu gaan we de kipfilet kruiden, strooi op elk van de twee kipfilets 1 Theelepel Paprikapoeder en 1 Theelepel Kipkruiden en wat peper en zout. Wrijf daarna met je handen over de kipfilet zodat de kruiden goed verdeeld zijn.

Stap 4: Pak 2 Plakken Kaas per kipfilet en leg die in het midden van de kipfilet, als de kaas niet past vouw je de kaas dubbel zodat die mooi in het midden van de kipfilet ligt. Doe hetzelfde met de 2 Plakken Ham.

Stap 5: Rol of vouw nu de kipfilets dicht en rijg deze aan elkaar met wat tandenstokers zodat deze niet uit elkaar vallen en de vulling mooi in de cordon bleu's blijft zitten.

Stap 6: Pak een bord en strooi daar wat bloem op, Rol de cordon bleu's door de bloem totdat deze goed bedekt zijn met bloem.

Stap 7: Kluts het Ei in een ruime kom, en leg daar beide cordon bleu's in zodat deze bedekt zijn met Ei.

Stap 8: Pak dan nog een bord en strooi daar een ruime hoeveelheid paneermeel op en rol beide cordon bleu's door het paneermeel heen totdat de cordon bleu's volledig zijn bedekt met paneermeel.

Stap 9: Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verhit daarin 5 Eetlepels Olijfolie. Als de olie goed heet is leg je daar de cordon bleu's in en bak je ze aan alle kanten op middelmatig vuur mooi licht bruin aan.

Stap 10: Pak een ovenschaal en doe daar de voorgebakken cordon blues in en bak deze in de oven op 170 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten zodat de kip mooi gaar is en het kaas goed gesmolten.

Stap 11: Haal de Cordon Blue's uit de oven en leg deze op een snijplank, laat ze even een paar minuten afkoelen en snijd deze dan door het midden, of in mooie plakken van 1 a 2 centimeter.

(Vergeet niet om alle tandenstokers eruit te halen!)

De cordon bleu is nu klaar om geserveerd en gegeten te worden!

Eet Smakelijk
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen reacties ontvangen
Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van ReceptenPlaats

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 6

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   7 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter