Toevoegen Aan Favorieten

Romige tagliatelle met scampi's

Door GreatPasta op 3 Maart 2019
Dit recept is 359x Bekeken 1 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
200 Gram Tagliatelle
300 Gram Gepelde Scampi's
100 ML Water
100 ML Kookroom
50 ML Halfvolle Melk
1 Theelepel Kerriepoeder
1 Theelepel Paprikapoeder
1/2 Blokje Groenteboullion
1 Middelgrote Ui
3 Teentjes Knoflook
6 Takjes Verse Bieslook
1/2 Eetlepel Bloem
4 Eetlepels Olijfolie
Peper & Zout

Hoeveelheid
Voor 2 Personen

Bereidingstijd
± 15/20 Minuten

Categorie
Pasta
Lunch
Hoofdgerechten

Bereidingswijze
Als je gek bent op heerlijke pasta's, knoflook en scampi's dan is dit recept echt iets voor jouw!

Stap 1: Zorg ervoor dat de Scampi's zijn ontdooid en leg deze in een plastic kom op keukenpapier. Schud dit even om totdat het keukenpapier al het vocht van de scampi's heeft opgenomen. Haal de keukenpapier uit de kom en doe dan 4 Eetlepels Olijfolie in de kom bij de scampi's samen met 1 Theelepel Kerriepoeder en 1 Theelepel Paprikapoeder.

Stap 2: Maak de 3 teentjes knoflook schoon en haal die door de knoflookpers, en doe dit bij de scampi's in de kom en roer alles goed door elkaar.

(Dek de kom af met wat plasticfolie en laat dit 15 a 20 minuten staan)

Stap 3: Vul een pan met ruim water en wat zout en zet deze op het vuur voor de tagliatelle in te koken. Als het water kookt kan de tagliatelle meteen in de pan.

(Kook de tagliatelle zoals beschreven op de verpakking)

Stap 4: Maak de ui schoon en snijd deze in mooie blokjes, zet daarna een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en als de pan goed warm is bak je daar de scampi's in, bak de scampi's even 2 minuten aan en voeg daarna de uien toe en zet het vuur laag. Voeg de 1/2 Eetlepel Bloem toe en roer dit even goed door de pan, Giet daarna de 100 ML Water, 100 ML Kookroom, 50 ML Halfvolle Melk, en het 1/2 blokje Groenteboullion toe. Breng dit aan de kook en roer er goed doorheen zet daarna het vuur op zijn laagste stand en laat de saus zachtjes koken zodat deze kan indikken.

Stap 5: Giet de Tagliattele af wanneer deze de gewenste garing heeft, laat dit even uitlekken en doe de tagliattele daarna bij de scampi's en saus in de pan. Hak de 6 takjes verse bieslook fijn en doe deze ook in de pan. Even goed door elkaar roeren en daarna proeven of er voor de smaak nog wat extra peper en zout bij moet.

De tagliatelle scampi is nu klaar om geserveerd te worden

Eet Smakelijk
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Pyramid heeft gereageerd op 3 Maart 2019 om 19:40

Vandaag dit recept geprobeerd en ik moet zeggen het was echt heerlijk !!

Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van GreatPasta

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 6

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   8 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter