Ingrediënten
400 Gram Witlof
150 Gram Geraspte Kaas
4 Plakken Ham
1 Eetlepel Roomboter
1 Theelepel Nootmuskaat
Peper en Zout
HoeveelheidVoor 3 Personen
Bereidingstijd± 30 Minuten
CategorieBijgerechten
Bereidingswijze
Dit recept voor Witlof Ham/Kaas uit de oven is super lekker maar ook heel erg
gemakkelijk om te bereiden!
Stap 1: Voordat we gaan beginnen aan dit recept, verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Stap 2: Snijd de Witlof in zijn lengte door het midden en verwijder de bittere kern.
Zet een pan met ruim koud water en wat zout op het vuur en kook de Witlof ongeveer 10
minuten lang.
Stap 3: Haal de pan van het vuur en giet de Witlof af en laat deze even uitlekken.
Stap 4: Pak een ovenschaal en smeer de bodem in met 1 Eetlepel Roomboter en
leg daar alle Witlof op. Strooi wat Peper en Zout over de Witlof en 1 Theelepel Nootmuskaat verdeeld,
en meng dit even goed door elkaar!
Stap 5: Leg nu de plakken Ham bovenop de Witlof en strooi er daarna de 150 Gram Geraspte Kaas overheen.
Stap 6: Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de Witlof met Ham en Kaas ongeveer
20 minuten lang zodat de kaas mooi gesmolten is en gegratineerd.
De Witlof Ham/Kaas is nu klaar om gegeten te worden
Eet Smakelijk!
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten