Toevoegen Aan Favorieten

Flammkuchen met ui en spekjes

Door ReceptenPlaats op 12 Maart 2019
Dit recept is 400x Bekeken 0 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
300 Gram Bloem
150 ML Lauwwarm Water
50 ML Olijfolie
1 Middelgrote Ui
200 Gram Spekreepjes
125 Gram Creme Fraiche
200 Gram Geraspte Kaas
Peper en Zout

Hoeveelheid
Voor 3/4 Personen

Bereidingstijd
± 30 Minuten

Categorie
Hapjes
Bijgerechten
Hoofdgerechten

Bereidingswijze
Vorige week hadden we al een recept van heerlijke duitse aardappelpannekoekjes geplaatst, en dit typisch duits recept mag natuurlijk ook niet op onze website ontbreken! In dit recept leer je stap voor stap hoe je zelf flammkuchen kunt maken, deze lekkernij heeft iets weg van een pizza maar is toch net iets anders!

Stap 1: Voordat we beginnen met de heerlijke flammkuchen verwarm alvast de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Om het deeg te maken voor de flammkuchen pak je een grote glazen of plastic kom en daarin zeef je de 300 gram bloem. Voeg hier daarna de 150ML Lauwwarme water aan toe samen met de 50 ML Olijfolie. Strooi ook een halve theelepel zout in de kom en kneed alles goed door elkaar totdat je een mooie soepele deegbal hebt. Is het deeg naar jouw gevoel iets te dik? Geen probleem, dan voeg je nog wat extra water toe. Is het deeg net iets te dun? Strooi dan nog wat bloem erbij in de kom en kneed het deeg nog een keer goed door elkaar!

(Dek de kom af en laat deze even 30 minuten rusten in de koelkast)

Stap 3: Maak de ui schoon en snijd deze in mooie halve ringetjes en doe deze in een plastic kom. Zet een pan op het vuur met anti-aanbaklaag en bak daarin de spekjes mooi goudbruin aan. Doe de spekjes daarna bij de uien in de kom en strooi er wat peper overheen, meng dan alles even goed door elkaar.

Stap 4: Pak de helft van het deeg en rol deze met een deegroller uit totdat je de gewenste grote hebt van je flammkuchen. Maak het deeg niet te dik het beste is om het deeg zo uit te rollen dat deze ongeveer 1 centimeter dik is!

Stap 5: Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de bodem voor de flammkuchen en bestrijk deze dun in met wat creme fraiche. Verdeel daaroverheen de mix van spek en ui en strooi daaroverheen een ruime hoeveelheid van de geraspte kaas.

Stap 6: Nu kan de flammkuchen in de oven, bak deze in ongeveer 15 minuten gaar op 185 graden in de voorverwarmde oven. Is de kaas goed gesmolten en de randjes lekker knapperig? Dan is de flammkuchen klaar om geserveerd te worden!

Eet Smakelijk!
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen reacties ontvangen
Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van ReceptenPlaats

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 6

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   7 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter