Ingrediënten
1 Courgette
1 Gele Paprika
1 Middelgrote Ui
2 Teentjes Knoflook
2 Eetlepels Kipkruiden
1 Theelepel Kerriepoeder
1 Theelepel Paprikapoeder
1 Eetlepel Ketjap
1 Theelepel Sambal Oelek
3 Eetlepels Olijfolie
HoeveelheidVoor 3 Personen
Bereidingstijd± 20/30 Minuten
CategorieBBQBijgerechtenHapjes
Bereidingswijze
Heb je een BBQ en wil je je vrienden of familie verrassen met lekkere zelfgemaakte
kipfiletspiesjes? Probeer dan dit recept voor kipfiletspiesjes met groenten eens!
Stap 1: Snijd de kipfilet in gelijkmatige blokjes en doe deze
in een grote glazen of plastic kom.
Stap 2: Nu gaan we de kip marineren met de kruiden, Strooi de
kipkruiden, kerriepoeder en paprikapoeder over de kipfilet heen
en voeg dan 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal, en 2 eetlepels
olijfolie toe.
Stap 3: Maak de knoflook schoon en doe deze door de knoflookpers, voeg
dit toe aan de kom met kip en meng alles even goed door elkaar.
(Laat dit 30 tot 60 minuten afgedekt in de koelkast staan zodat
de marinade goed in de kipfilet kan trekken)
Stap 4: Snijd de paprika door het midden en ontdoe deze van de zaadlijsten,
snijd de paprika daarna in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Snijd
daarna de courgette door de helft en snijd deze in halve maantjes van ongeveer
1 centimeter breed. Maak de ui schoon en snijd deze door 4en, en pel deze zo
uit elkaar dat je mooie kwart gedeeltes ui hebt.
Stap 5: Nu gaan we de spiejes rijgen met de kipfilet en groenten. Haal de kipfilet
uit de koelkast en roer deze nog een keer goed door elkaar.
Pak dan wat sateprikkers en doe een voor een een stuk kipfilet gevolgd
door een stukje groenten aan de spies rijgen totdat deze mooi gevuld is.
Herhaal dit todat alle groenten en kipfilet op zijn.
Stap 6: Verwarm dan 1 eetlepel olijfolie in een pan met anti aanbaklaag
en bak daarin de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar of doe ze bakken
op de barbeque!
De kipspiesjes met groenten zijn nu klaar om gegeten te worden.
Eet Smakelijk!
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten