Toevoegen Aan Favorieten

Pasta met verse tomatensaus en spekjes

Door GreatPasta op 30 Maart 2019
Dit recept is 178x Bekeken 0 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
200 Gram Spekblokjes
1 Middelgrote Ui
3 Teentjes Knoflook
4 Middelgrote Tomaten
5 Verse Blaadjes Basillicum
1 Theelepel Italiaanse Kruiden
1 Klein Blikje Tomatenpuree
75 ML Water
2 Eetlepels Olijfolie
300 Gram Penne Pasta

Hoeveelheid
Voor 2/3 Personen

Bereidingstijd
± 30/40 Minuten

Categorie
Pasta
Lunch
Hoofdgerechten

Bereidingswijze
In de zomer wil je natuurlijk niet te veel eten, maar natuurlijk wel lekker.. Daar is dit recept voor pasta met verse tomatensaus en spekjes perfect voor!

Stap 1: Vul een pan met ruim koud water en een snufje zout en zet deze op het vuur.

Stap 2: Maak de ui schoon en snijd deze in fijne blokjes, was de tomaten even onder koud water en snijd deze daarna ook in blokjes. Maak de teentjes knoflook schoon en haal deze door de knoflookpers of snijd deze zeer fijn.

Stap 3: Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verhit daarin 2 eetlepels olijfolie. Fruit daarin de ui samen met de knoflook aan en voeg daarna de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes mooi bruin aan en doe daarna de gesneden tomatenblokjes erbij. Bak de tomatenblokjes ongeveer 3 minuten mee en strooi daarna de theelepel italiaanse kruiden in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed door elkaar. Bak de tomatenpuree ongeveer 3 minuten op zacht vuur mee en giet daarna de 75 ML water in de pan.

Doe de deksel op de pan en laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Als het water voor de pasta kookt, kun je de pasta in de pan doen en kook deze (beet)gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 5: Roer een keer goed door de saus heen en breng hem eventueel extra op smaak met wat peper en zout indien nodig.

Stap 6: Als de pasta (beet)gaar gekookt is, giet deze dan af in een vergiet en laat dit even uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en giet daaroverheen de saus en roer dit alles even goed door elkaar.

Schep een flinke lepel pasta op een diep bord en leg daarbovenop wat verse blaadjes basillicum

De pasta met verse tomatensaus en spekjes is nu klaar om geserveerd te worden!

Eet Smakelijk!
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen reacties ontvangen
Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van GreatPasta

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 6

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   8 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter