Ingrediënten
200 Gram Spekblokjes
1 Middelgrote Ui
3 Teentjes Knoflook
4 Middelgrote Tomaten
5 Verse Blaadjes Basillicum
1 Theelepel Italiaanse Kruiden
1 Klein Blikje Tomatenpuree
75 ML Water
2 Eetlepels Olijfolie
300 Gram Penne Pasta
HoeveelheidVoor 2/3 Personen
Bereidingstijd± 30/40 Minuten
CategoriePastaLunchHoofdgerechten
Bereidingswijze
In de zomer wil je natuurlijk niet te veel eten, maar natuurlijk wel lekker..
Daar is dit recept voor pasta met verse tomatensaus en spekjes perfect voor!
Stap 1: Vul een pan met ruim koud water en een snufje zout en zet deze
op het vuur.
Stap 2: Maak de ui schoon en snijd deze in fijne blokjes, was de tomaten
even onder koud water en snijd deze daarna ook in blokjes. Maak de teentjes
knoflook schoon en haal deze door de knoflookpers of snijd deze zeer fijn.
Stap 3: Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verhit daarin 2 eetlepels olijfolie.
Fruit daarin de ui samen met de knoflook aan en voeg daarna de spekblokjes toe.
Bak de spekblokjes mooi bruin aan en doe daarna de gesneden tomatenblokjes erbij.
Bak de tomatenblokjes ongeveer 3 minuten mee en strooi daarna de theelepel italiaanse
kruiden in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed door elkaar. Bak de
tomatenpuree ongeveer 3 minuten op zacht vuur mee en giet daarna de 75 ML water in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4: Als het water voor de pasta kookt, kun je de pasta in de pan doen en kook
deze (beet)gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 5: Roer een keer goed door de saus heen en breng hem eventueel extra op smaak
met wat peper en zout indien nodig.
Stap 6: Als de pasta (beet)gaar gekookt is, giet deze dan af in een vergiet en
laat dit even uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en giet daaroverheen
de saus en roer dit alles even goed door elkaar.
Schep een flinke lepel pasta op een diep bord en leg daarbovenop
wat verse blaadjes basillicum
De pasta met verse tomatensaus en spekjes is nu klaar om geserveerd te worden!
Eet Smakelijk!
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten