Toevoegen Aan Favorieten

Heerlijke traditionele chili con carne

Door ReceptenPlaats op 7 April 2019
Dit recept is 520x Bekeken 0 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
500 Gram Rundergehakt
600 Gram Rode Kidneybonen
150 Gram Maiskorrels
2 Middelgrote Uien
3 Teentjes Knoflook
1 Rode Paprika
1 Rode Peper
70 Gram Tomatenpuree
400 Gram Tomatenblokjes (Uit Blik)
2 Theelepels Paprikapoeder
1/2 Theelepel Gemalen Kaneel
3 Eetlepels Olijfolie
Peper en Zout

Hoeveelheid
Voor 3/4 Personen

Bereidingstijd
± 30/45 Minuten

Categorie
Hoofdgerechten

Bereidingswijze
Chili con Carne is van origine een traditioneel Amerikaans gerecht maar wordt tegenwoordig wereldwijd door vele culturen gegeten. En met dit recept zet jij in een half uur tijd zelf de allerlekkerste chili con carne op tafel!

Stap 1: Maak de uien schoon en snijd deze in fijne blokjes. Maak daarna de teentjes knoflook schoon en haal deze door de knoflookpers of hak deze fijn op de snijplank.

Stap 2: Zet een (braad)pan op het vuur en verhit daarin 3 Eetlepels olijfolie. Fruit daarin de gesneden ui samen met de knoflook aan en voeg daarna de 500 gram rundergehakt toe. Roer het gehakt goed los van elkaar en bak de gehakt in ongeveer 3 minuten rul.

Stap 3: Snij de rode peper in de lengte door het midden en ontdoe deze van de zaadlijsten, snijd de rode peper daarna in flinterdunne reepjes en doe dit erbij in de pan. Doe hetzelfde met de rode paprika en doe deze daarna ook in de pan. Strooi wat peper, zout, 1/2 theelepel gemalen kaneel en de 2 theelepels paprikapoeder in de pan en roer dit goed door elkaar.

Stap 4: Zet het vuur laag en doe de 70 gram tomatenpuree in de pan en bak dit even 3 minuten op zacht vuur mee zodat de tomatenpuree kan ontzuren. Voeg daarna de 400 Gram tomatenblokjes uit blik toe en roer dit alles goed door elkaar. Doe daarna de deksel op de pan en laat dit alles op zacht vuur ongeveer 15 a 20 minuten pruttelen.

Stap 5: Proef even of er genoeg zout in de chili con carne zit, breng anders de chili con carne nog iets meer op smaak met wat peper en zout indien nodig.

Stap 6: Maak daarna de blik(ken) rode kidneybonen open en giet deze af in een vergiet en was deze even kort onder de kraan met wat koud water af. Laat dit even uitlekken en doe de rode kidneybonen daarna in de pan erbij. Even goed door elkaar roeren en daarna 5 minuten zachtjes mee laten koken met de deksel op de pan.

Stap 7: Als laatste gaan de maiskorrels in de pan erbij. Maak de blik met maiskorrels open en giet deze af in een vergiet. Doe de maiskorrels daarna in de pan en kook deze even een paar minuten mee.

De chilli con carne is nu klaar om geserveerd te worden.

Eet Smakelijk!
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen reacties ontvangen
Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van ReceptenPlaats

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 7

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   7 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter