Ingrediënten
1 Middelgrote Ui
3 Teentjes Knoflook
500 Gram Kipfilet
400 Gram Champignons
400 Gram Penne
50 Gram Parmezaanse Kaas
1 Bosje Peterselie
1/4 Blokje Kipbouillion
150 ML Kookroom
100 ML Melk
1 Eetlepel Bloem
4 Theelepels Zout
4 Eetlepels Olijfolie
HoeveelheidVoor 3 Personen
Bereidingstijd± 25 Minuten
CategorieLunchHoofdgerechten
Bereidingswijze
Stap 1: Zet een pan met ruim water op het vuur en breng dit aan de kook met wat zout.
Stap 2: Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze in fijne stukjes,
snijd daarna de champignons in blokjes en snijd de kipfilet in gelijke blokjes.
Stap 3: Als het water kookt doe dan de Penne in de pan en kook deze beetgaar.
Stap 4: Zet een pan met anti-aanbak laag op het vuur en verhit daarin 2 Eetlepels Olijfolie,
als de pan goed warm is fruit dan de ui en knoflook aan, en voeg daarna de kipfilet toe.
Als de kipfilet mooi goudbruin is gebakken voeg je als laatste de champignons toe.
Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en laat
de champignons nog even 5 minuten meebakken op laag vuur.
Doe dan nog 2 Eetlepels Olijfolie in de pan
en 1 Eetlepel bloem. Roer dit goed door elkaar en voeg daarna de melk en kookroom toe en de kippenbouillon.
Laat dit 5 tot 10 minuten rustig sudderen tot er een mooie saus ontstaat.
Stap 5: Kijk of de pasta mooi beetgaar is en giet die af in een vergiet en laat de pasta uitlekken.
Stap 6: Snijd de verse peterselie in grove stukken en doe de pasta terug in de pan. Doe daar de saus overheen samen met de
Parmezaanse Kaas en Peterselie en roer dit goed door elkaar.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Eet Smakelijk!
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten