Toevoegen Aan Favorieten

Lekker luchtige chocolade mousse

Door Lieke1984 op 10 April 2019
Dit recept is 217x Bekeken 0 Reacties
Ingrediënten Bereidingswijze
Ingrediënten
200 ML Verse Slagroom
150 Gram Pure Chocolade
2 Middelgrote Eieren
50 Gram Witte Bastard Suiker

Hoeveelheid
Voor 4 Personen

Bereidingstijd
± 30 Minuten
+ 2 Uur Wachten

Categorie
Desserts
Nagerechten

Bereidingswijze
Heb je al een heerlijke maaltijd gekookt en wil je afsluiten met een lekker dessert? Probeer dan eens dit recept voor lekker luchtige chocolademousse en verras je gasten met dit heerlijke nagerecht!

Stap 1: Vul een pan met lauwwarm water en zet deze op het vuur, zet daarbovenop een glazen kom zodat we dadelijk de chocolade au bain-marie kunnen smelten.

Stap 2: Hak de 150 Gram Pure Chocolade grof op een snijplank en doe deze in de glazen kom die je bovenop de pan met water hebt staan.

Stap 3: Pak nog twee grote glazen of plastic kommen en splits de eieren, doe in 1 kom alleen het eiwit en in de andere kom alleen de eierdooiers.

Stap 4: Doe bij de kom van het eiwit 25 Gram Suiker en klop dit ongeveer 5 minuten lang met een mixer todat je een mooie glanzende stijve massa overhoud. Bij de eierdooiers doe je de overgebleven 25 Gram Suiker en klop dit even door elkaar met een garde.

Stap 5: Pak dan nog een glazen of plastic kom en giet daar de 200 ML Verse Slagroom in en klop deze in ongeveer 2 tot 3 minuten stijf.

Stap 6: De chocolade zal nu ondertussen wel al gesmolten zijn, giet deze dan bij de kom met eierdooiers en roer dit even goed door elkaar.

Stap 7: Doe de mix van eierdooiers en chocolade daarna in de kom met de opgeklopte slagroom en spatel dit goed door elkaar heen. Spatel daarna het eiwit snel en luchtig in delen erdoorheen.

Stap 8: Zet een paar glazen potjes op het aanrecht en verdeel daarover de chocolade mousse (Niet helemaal tot aan de bovenkant vullen). Dek deze daarna af met wat vershoudfolie en laat deze 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 9: Haal na 2 á 3 uur de chocolade mousse uit de koelkast en verwijder de vershoudfolie. Spuit voor het serveren wat slagroom bovenop de chocolade mousse en druppel er eventueel nog wat chocolade saus/siroop overheen

De luchtige chocolade mousse is nu klaar om geserveerd te worden.

Eet Smakelijk!
Deel dit recept
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen reacties ontvangen
Reageer op dit recept
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op recepten
Meer recepten van Lieke1984

:: Inloggen



Inloggen Maak Account


Je wachtwoord vergeten?


:: Nieuwste Leden

Lieke1984
Brutus
Pegot
Yazzie
Dariaa
Pyramid
GreatPasta
ReceptenPlaats

:: Poll

Hoe vaak per week doe jij boodschappen?
Totaal aantal stemmen: 6

1 Keer
2 Keer
3 Keer
4 Keer of Meer


:: Recepten

Ontbijt
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Lunch
Pasta's
Soepen
Hapjes
BBQ
Salades
Vegetarisch








ReceptenPlaats.nl is een handige en leuke website met elke dag heerlijke recepten om zelf eens een keer uit te proberen! Thuis alleen.. of gezellig met kenissen en vrienden, met ReceptenPlaats.nl zit je altijd goed!

Copyright © / ReceptenPlaats.nl
Met veel gemaakt door VerdiMedia

STATISTIEKEN

   54 Beschikbare Recepten

  8 Geregistreerde Leden

   7 Bezoekers Online

SOCIAL MEDIA

  Facebook

  Twitter